Nje lider duhet te kete: Vizionin e duhur, Aftesine per ta realizuar dhe kapacitetin
per te qene sa me afer njerezve. Keto jane karakteristika qe nje grua i sjell me se miri
ne politike - Mariam Anderson

Suksesi vjen nga perpjekjet - Sofokliu

Progresi i gruas eshte progres per shoqerine
dhe progresi i shoqerise, eshte progres per gruan. - Hillary Clinton

Nje lider duhet te kete: Vizionin e duhur, Aftesine per ta realizuar dhe kapacitetin
per te qene sa me afer njerezve. Keto jane karakteristika qe nje grua i sjell me se miri
ne politike - Mariam Anderson

Suksesi vjen nga perpjekjet - Sofokliu

Progresi i gruas eshte progres per shoqerine
dhe progresi i shoqerise, eshte progres per gruan. - Hillary Clinton

  • icon3Kabineti 2013
    Informacioni i plotë mbi gratë në kabinetin e ri 2013
    »
  • icon4kandidate 2013
    Informacioni i plotë mbi kandidatet e partive politike në zgjedhjet kombëtare
    »

Miresevini

Në Shqipëri gratë përbëjnë gjysmën e popullsisë, por roli i tyre në strukturat vendimmarrëse të vendit mbetet ende i pabarabartë. Për shkak të çështjeve kulturore dhe sociale, për shkak të organizimit specific të strukturave drejtuese apo të partive politike dhe për çështje të ndryshme në lidhje me jetën politike në Shqipëri, gratë nuk janë të përfaqësuara...

Në Fokus

Koalicioni për Shëndetin e Gruas diskuton situatën dhe rekomandime mbi parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit në Shqipëri

Tiranë, 17 tetor 2014 - Koalicioni për Shëndetin e Gruas, një grup organizatash të shoqërisë civile për cështjet gjinore dhe shëndetin, mbajtën sot një tryezë diskutimi mbi parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit në Shqipëri. Duke theksuar rëndësinë e shtimit dhe konsolidimit të përpjekjeve për forcimin e luftës ndaj kësaj sëmundjeje kryesisht të shërueshme kur diagonistifikohet e trajtohet në kohe, grupi paraqiti gjetjet e një vlerësimi të situatës dhe disa rekomandime për diskutim me të gjitha palët. Tryeza është pjesë e një fushate avokimi që synon të rrisë debatin publik dhe cilësinë dhe eficencën e politikave mbi këtë cështje, për të cilën ata theksuan se kërkohet bashkëpunimi i të gjithë aktorëve:...

Të Reja

“Kontrolloni Veten”- Video muzikore rreth Kancerit të jirit
Paula Abdul dëshiron që gratë të dinë se nëse i përkasin moshës mbi të 50-at, duhet të kryejnë një kontroll dhe mamografi cdo vit. Kështu ajo i kujton publikut këtë mesazh të rëndesishëm për shëndetin, të kuptueshëm për të... Lexo më tepër

Koalicioni për Shëndetin e Gruas diskuton situatën dhe rekomandime mbi parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit në Shqipëri
Tiranë, 17 tetor 2014 - Koalicioni për Shëndetin e Gruas, një grup organizatash të shoqërisë civile për cështjet gjinore dhe shëndetin, mbajtën sot një tryezë diskutimi mbi parandalimin dhe diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit në Shqipëri. Duke theksuar rëndësinë e shtimit dhe konsolidimit të përpjekjeve për forcimin e... Lexo më tepër

Mesila Doda dhe Klodjana Spahiu pjesëmarrëse në Forumin Botëror Gratë në Parlament, Washington D.C, US.
Deputetja demokrate, Mesila Doda bashkë me deputeten socialiste Klodiana Spahiu që është njëherësh edhe kryetare e Komisionit të Shëndetësisë, kanë marrë pjesë në një takim pune për të ndihmuar në avancimin e axhendës së rolit të gruas në Shqipëri. Deputetet kanë marrë pjesë edhe në një takim me drejtues të Bankës Botërore... Lexo më tepër

Ilir Meta në Gjenevë në Sesionin e UIP: Barazia gjinore dhe dhënia fund e dhunës ndaj grave
Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, mori pjesë në punimet e Sesionit të 131-te të Unionit Ndërparlamentar që po zhvillohet këtë javë në Gjenevë, në krye të delegacionit të përhershëm parlamentar shqiptar. Kryetari i Kuvendit, Meta, shoqërohej prej deputetëve Arta Dade, Kryetare e Komisionit të Jashtëm dhe Shpëtim Idrizi, anëtar i... Lexo më tepër

Gratë në Politikë: 2014
Harta e Grave në Politikë (2014) Kjo është një hartë e lëshuar nga Bashkimi Parlamentar Ndërkombëtar dhe UN Women, harta tregon se ndërsa progresi mbi pjesëmarrjen e grave në politikë vazhdon të jetë kryesisht pozitiv në të gjithë botën, kufiri mbetet në mënyrë të vendosur  për gratë në nivelet më të larta. wmnmap14_en... Lexo më tepër

Konferenca Ndërkombëtare: “Drejt Rrugës për Fuqizimin e Grave në Politikë, Proceset e Paqes dhe Integrimin Europian”
Rrjeti i Grave Barazi në Vendimmarrje, mori pjesë në konferencën Nderkombetare e organizuar më datë 18 Shtator 2014 në ambjentet e Hotel Butrinti në Sarandë Konferenca Ndërkombëtare: “Drejt Rrugës për Fuqizimin e Grave në Politikë, Proceset e Paqes dhe Integrimin Europian”, organizuar nga Lobi Rajonal i Grave për Paqe, Siguri e Drejtësi... Lexo më tepër

Organizata European Women’s Lobby shpall Thirrjen për Opinionet e Vajzave të Reja, lindur në vitin 1995!
[Bruksel,11 Shtator 2014] Në 1995, në Pekin të Kinës, mijra gra nga mbarë bota u bashkuan së bashku për të bërë thirrje për të gjithë vendimmarrësit  të vendosin qëllime  për ta bërë situatën  për gratë botërisht më të mirë dhe që përfundimisht të arrijnë barazi midis grave dhe burrave.Aksioni i organizatës së grave dhe... Lexo më tepër

Komisionerja e Lartë të OSBE-së takim me kreun e shtetit ,prezanton misionin e saj ne Ballkanin Perendimor
Presidenti i Republikës, Bujar Nishani priti në një takim Komisioneren e Lartë të OSBE-së për Pakicat Kombëtare, zonjën Astrid Thors. Zonja Thors bëri një prezantim të zyrës dhe misionit të saj, duke u ndalur më specifikisht në rolin që ajo luan ndër vite në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Biseda u përqendrua në situatën në... Lexo më tepër

Mogherini shefja e re e politikes se jashtme
Federica Mogherini zgjidhet shefe e Politikës së Jashtme të Bashkimit Europian. Lajmi për emërimin e Mogherinit në postin e ministres së Punëve të Jashtme të BE-së u bë i ditur nga presidenti në largim i Këshillit Evropian, Herman Van Rompuy. Federica Mogherini do të zëvendësojë baroneshën Catherinë Ashton, mandati i të cilës... Lexo më tepër

Ermonela Felaj, Ministre e Shtetit per Marredheniet me Parlamentin
Ermonelaj Felaj, deputete e Partisë Socialiste e zgjedhur në qarkun e Beratit është emëruar ministre e Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentit, pas largimit të Ilirian Celibashit nga kjo detyrë. Këtë ndryshim në kabinetin qeveritar, e ka shpallur vetë Kryeministri shqiptar, Edi Rama, gjatë një konference të përbashkët për shtyp me... Lexo më tepër